Lastafel laten maken in Emmen

Ben je een professional met een eigen onderneming? Of ben je een gepassioneerde hobbyist? Een lastafel is voor iedereen een fijn en goed stuk gereedschap. Wij maken deze lastafels voor iedereen op maat.

Waar precisie nauw komt kijken

Een lastafel, wat is dat?

Een lastafel is een soort werkbank of tafel die wordt gebruikt in industriële omgevingen, met name in de metaalbewerking. Het wordt gebruikt om het werkstuk vast te houden tijdens het lassen, solderen, snijden of andere bewerkingen. Lastafels zijn meestal gemaakt van stevig metaal en hebben vaak klemmen, magneten of andere bevestigingsmiddelen om het werkstuk op zijn plaats te houden tijdens de bewerking. Ze zijn ontworpen om stabiliteit te bieden en om de werknemers te helpen bij het veilig en nauwkeurig uitvoeren van hun taken.

Lastafel laten maken in Emmen

Kort, maar toch duidelijk

Veelgestelde vragen over lastafels 

Wat is een lastafel?

Een lastafel is een soort werkbank of tafel die wordt gebruikt in industriële omgevingen, met name in de metaalbewerking. Het wordt gebruikt om het werkstuk vast te houden tijdens het lassen, solderen, snijden of andere bewerkingen.

Wat kost een lastafel?

De prijzen zijn eigenlijk altijd op maat, maar om een idee te geven wat ze kosten hier een aantal voorbeelden: 

  • 2000mm x 1000mm €1550,-
  • 2500mm x 1250mm €1850,-
  • 3000mm x 1500mm €2150,-
Wat zijn de afmetingen van een lastafel?

De lastafels worden altijd op maat gemaakt.

Waarom zou je een lastafel willen hebben?

Een lastafel is een waardevol gereedschap in industriële omgevingen, met name voor activiteiten zoals lassen, snijden, slijpen en assembleren. Hier zijn enkele redenen waarom je een lastafel zou willen hebben:

  • Stabiliteit en veiligheid: Een lastafel biedt een stabiel oppervlak om werkstukken vast te houden tijdens las- of montagewerkzaamheden. Dit vermindert het risico op ongelukken en letsel door bewegende of wiebelende werkstukken.

  • Nauwkeurigheid: Met een lastafel kun je werkstukken nauwkeurig positioneren en vastzetten voor lassen of andere bewerkingen. Dit helpt bij het verkrijgen van consistente en nauwkeurige resultaten, vooral bij het lassen van complexe constructies of het uitvoeren van repetitieve taken.

  • Efficiëntie: Een lastafel maakt het mogelijk om werkstukken op een ergonomische hoogte te positioneren, waardoor lassers comfortabeler kunnen werken en vermoeidheid kunnen verminderen. Bovendien kan het gebruik van een lastafel de doorlooptijd van projecten verkorten door het proces van positioneren en vastzetten van werkstukken te stroomlijnen.

  • Flexibiliteit: Sommige lastafels zijn voorzien van verstelbare klemmen, magneten of fixeerelementen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan werkstukken van verschillende vormen en maten. Dit maakt ze veelzijdig in gebruik en geschikt voor diverse toepassingen binnen een werkplaats.

  • Kwaliteitscontrole: Door werkstukken op een lastafel te plaatsen, kunnen lassers gemakkelijk inspecties uitvoeren en lasverbindingen controleren op kwaliteit en nauwkeurigheid voordat ze worden geïnstalleerd of verder worden verwerkt.

Kortom, een lastafel biedt een gecontroleerde en georganiseerde omgeving voor het uitvoeren van lastaken, wat resulteert in verbeterde veiligheid, efficiëntie en kwaliteit in de productie- of fabricageomgeving.

Alles op een rij

Contactinfo

Rolin Lasersnijtechniek
KvK: 85205605
BTW nummer: NL863545348B01

› Oosterveldsestraat 12 7825WB Emmen

› info@rolinlasersnijtechniek.nl

› +31615130779

© 2024 Rolin Lasersnijtechniek | Website ontwikkeld door Daniël | Het Roer Om Marketing