Wat doen wij?

Wij doen zowel lasersnijden als lassen. Voor onze klanten maken wij mooie projecten op maat. Altijd met een snelle levertijd.

Waar precisie nauw komt kijken

Wij doen veel

Het lijkt misschien wel eenvoudig, dat lassen. Toch zit er hoop kennis en kunde achter om een mooie las te maken. Dat geldt voor alle metalen, maar al te meer voor aluminium. Dat komt omdat aluminium een metaal is, die als het ware uit twee lagen bestaat. Het is voor de lasser belangrijk om te weten wanneer hij de eerste laag is doorgekomen, want de laag daaronder heeft een lager smeltpunt. Gelukkig werken wij met moderne apparatuur dat de temperatur zelf kan regelen als de eerste laag door is.

Diensten in beeld

Bekijk hieronder wat wij doen

RVS Lassen

RVS lassen verwijst naar het lassen van roestvrij staal (RVS), een legering van ijzer, chroom, nikkel en andere elementen

Lees meer

Aluminium lassen

Het lijkt misschien wel eenvoudig, dat lassen. Toch zit er hoop kennis en kunde achter om een mooie las te maken.

Lees meer

Staal lassen

Staal lassen verwijst naar het proces van het verbinden van staal, een legering van ijzer en koolstof, door middel van warmte en/of druk om een sterke en duurzame verbinding te creëren.

Lees meer

Kanten

Een “kantenmachine” in de metaalbewerking verwijst naar een machine die wordt gebruikt om plaatmetaal te buigen of te vormen langs een rechte lijn, meestal om hoeken te creëren.

Lees meer

Lasersnijden

Lasersnijden is een geavanceerde techniek voor het snijden van materialen, waarbij een krachtige laserstraal wordt gebruikt om door het materiaal te snijden.

Lees meer

Relatiegeschenken

Als ondernemer weet je dat een goede werkrelatie fijn is. Om deze fijne relaties te vieren hebben wij hele mooie relatiegeschenken.

Lees meer

Kort, maar toch duidelijk

Veelgestelde vragen over lasersnijden

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een proces waarbij een krachtige laserstraal wordt gebruikt om materialen zoals metaal, hout, kunststof of glas nauwkeurig te snijden. De laserstraal smelt, verdampt of brandt het materiaal weg op de gewenste snijlijn, waardoor complexe vormen en fijne details mogelijk zijn.

Is lasersnijden beter dan zagen

Of lasersnijden beter is dan zagen hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal, de gewenste precisie, snelheid en kosten. Over het algemeen biedt lasersnijden voordelen zoals hogere precisie, minder materiaalverspilling, snellere snijsnelheden en de mogelijkheid om complexe vormen te snijden. Zagen kan echter geschikter zijn voor bepaalde materialen of toepassingen, zoals grote stukken hout of metaal. Dit omdat het bereik van de snijmachine niet onbeperkt is.

Hoe dik is de laserstraal?

De dikte van de laserstraal varieert afhankelijk van het type laserbron en de instellingen van het lasersnijsysteem. Over het algemeen kan de diameter van een laserstraal variëren van enkele micrometers tot enkele millimeters. Voor lasersnijden van materialen zoals metaal wordt meestal een relatief kleine straaldiameter gebruikt om nauwkeurige sneden te bereiken. De exacte dikte van de laserstraal wordt vaak aangepast aan de specifieke vereisten van de toepassing en het materiaal dat wordt gesneden.

Maken jullie ook cadeautjes

Jazeker. Je kan bij ons een aanvraag doen voor een op maat gesneden metalen wandbordje. Ook gepersonaliseerde huisnummerbordjes kunnen we voor je snijden. Ook hebben we bierhouders met de mogelijkheid om een eigen teskt te laten graveren.

Wat is de levertijd?

Wij proberen de levertermijn van maximaal 1 week te halen. Voor een spoedgeval maken wij altijd tijd, neem daarvoor rechtstreeks contact met ons op.

Alles op een rij

Contactinfo

Rolin Lasersnijtechniek
KvK: 85205605
BTW nummer: NL863545348B01

› Oosterveldsestraat 12 7825WB Emmen

› info@rolinlasersnijtechniek.nl

› +31615130779

© 2024 Rolin Lasersnijtechniek | Website ontwikkeld door Daniël | Het Roer Om Marketing