Staal lassen

Wij lassen ook staal. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over staal lassen.

Waar precisie nauw komt kijken

Staal lassen, wat is dat nou?

Staal lassen verwijst naar het proces van het verbinden van staal, een legering van ijzer en koolstof, door middel van warmte en/of druk om een sterke en duurzame verbinding te creëren. Staallassen is een veelvoorkomende praktijk in verschillende industrieën, zoals de bouw, de auto-industrie, de scheepsbouw en de fabricage van metalen constructies.

Knap staaltje werk

Recente projecten met staal

Bekijk hier een aantal recente projecten met staal.

Kort, maar toch duidelijk

Veelgestelde vragen over staal lassen

Is staal lassen moeilijk?

Het lassen van staal kan een uitdagende taak zijn, vooral voor beginners, maar het is niet per se buitengewoon moeilijk. Het vereist echter wel vaardigheid, kennis en ervaring om goede lassen te produceren. Enkele van de uitdagingen bij het lassen van staal zijn onder meer het begrijpen van de juiste lasmethoden, het selecteren van de juiste lasmaterialen en -apparatuur, het voorbereiden van het oppervlak van het staal, het beheren van de warmte-inbreng en het vermijden van vervorming.

Doen jullie ook op locatie lassen?

Voor concrete vragen of opdrachten vragen we je om contact met ons op te nemen zodat we je snel en makkelijk een antwoord kunnen geven.

Welke draad gebruik je om staal te lassen?

Het type draad dat wordt gebruikt om staal te lassen, hangt af van het specifieke lasproces dat wordt toegepast. Er zijn verschillende lasprocessen, zoals MIG/MAG (Metal Inert Gas/Metal Active Gas), TIG (Tungsten Inert Gas) en elektrodelassen (ook bekend als SMAW of Shielded Metal Arc Welding).

  • Voor MIG/MAG-lassen wordt vaak massieve draad gebruikt, die gevuld kan zijn met een beschermgas zoals argon of een mengsel van argon en CO2. Deze draad kan al dan niet een fluxkern hebben, afhankelijk van de toepassing.

  • Voor TIG-lassen wordt een massieve lasdraad gebruikt, meestal van hetzelfde materiaal als het werkstuk of een compatibel materiaal. De draad kan al dan niet een beschermgasomhulling hebben, afhankelijk van de specifieke vereisten van de las.

  • Bij elektrodelassen wordt een elektrode met een bekleding gebruikt, waarbij de bekleding fungeert als flux om het lasproces te beschermen tegen oxidatie en andere onzuiverheden. Deze elektroden zijn verkrijgbaar in verschillende typen, afhankelijk van het type staal dat wordt gelast en de gewenste eigenschappen van de lasverbinding.

Het is belangrijk om het juiste type lasdraad te selecteren op basis van het lasproces, het type staal dat wordt gelast en de specifieke vereisten van de toepassing.

Kan ik zelf staal lassen?

Zelf staal lassen is mogelijk, je dient daarvoor wel de juiste apparatuur te hebben. Ook is de kennis zeker geen onbelangrijk detail. 

Alles op een rij

Contactinfo

Rolin Lasersnijtechniek
KvK: 85205605
BTW nummer: NL863545348B01

› Oosterveldsestraat 12 7825WB Emmen

› info@rolinlasersnijtechniek.nl

› +31615130779

© 2024 Rolin Lasersnijtechniek | Website ontwikkeld door Daniël | Het Roer Om Marketing