De machine

Op deze pagina stellen wij onze machine voor. Hier vind je allerlei informatie over de machine die voor jou, in samenwerking met ons, mooie projecten kan maken.

GBystronic ByAutonom 3015 6kW 

Onze lasersnijder

Wij snijden onze platen met deze machine. Deze hebben wij sinds 2020 in ons bezit. We snijden zowel RVS als staal. Ook aluminium kunnen wij snijden.

Specificaties van deze machine

Maxmiale plaatdikte

25mm staal, 20mm chroomstaal, 12 mm aluminium

Totaal elektrisch verbruik zonder filter en koeler

34kW

Tafelwissel tijd

22s

Machinegewicht (zonder filter en koeler)

11.000kg

Maximaal gewicht werkstuk

890kg

Maximale as-versnelling

30m/s2

Positioneringsnauwkeurigheid

0.1mm

Herhaling positioneringsspreiding PS

0,05mm

Max positioneersnelheid

Parrallel as X/Y 120m/min

Simultaan 169m/min

Snijbereik

Snijbereik Z 80mm

Snijbereik Y 1500mm

Snijbereik X 3000mm

Formaat

3000x1500mm

Laserbron

6kW

Kort, maar toch duidelijk

Veelgestelde vragen over lasersnijden

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een proces waarbij een krachtige laserstraal wordt gebruikt om materialen zoals metaal, hout, kunststof of glas nauwkeurig te snijden. De laserstraal smelt, verdampt of brandt het materiaal weg op de gewenste snijlijn, waardoor complexe vormen en fijne details mogelijk zijn.

Is lasersnijden beter dan zagen

Of lasersnijden beter is dan zagen hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal, de gewenste precisie, snelheid en kosten. Over het algemeen biedt lasersnijden voordelen zoals hogere precisie, minder materiaalverspilling, snellere snijsnelheden en de mogelijkheid om complexe vormen te snijden. Zagen kan echter geschikter zijn voor bepaalde materialen of toepassingen, zoals grote stukken hout of metaal. Dit omdat het bereik van de snijmachine niet onbeperkt is.

Hoe dik is de laserstraal?

De dikte van de laserstraal varieert afhankelijk van het type laserbron en de instellingen van het lasersnijsysteem. Over het algemeen kan de diameter van een laserstraal variëren van enkele micrometers tot enkele millimeters. Voor lasersnijden van materialen zoals metaal wordt meestal een relatief kleine straaldiameter gebruikt om nauwkeurige sneden te bereiken. De exacte dikte van de laserstraal wordt vaak aangepast aan de specifieke vereisten van de toepassing en het materiaal dat wordt gesneden.

Maken jullie ook cadeautjes

Jazeker. Je kan bij ons een aanvraag doen voor een op maat gesneden metalen wandbordje. Ook gepersonaliseerde huisnummerbordjes kunnen we voor je snijden. Ook hebben we bierhouders met de mogelijkheid om een eigen teskt te laten graveren.

Wat is de levertijd?

Wij proberen de levertermijn van maximaal 1 week te halen. Voor een spoedgeval maken wij altijd tijd, neem daarvoor rechtstreeks contact met ons op.

Alles op een rij

Contactinfo

Rolin Lasersnijtechniek
KvK: 85205605
BTW nummer: NL863545348B01

› Oosterveldsestraat 12 7825WB Emmen

› info@rolinlasersnijtechniek.nl

› +31615130779

© 2024 Rolin Lasersnijtechniek | Website ontwikkeld door XYZ Marketing Solutions