Lasersnijden 

Lasersnijden is een manier van plaatbewerking met een minimaal snijverlies. Dit maakt dat lasersnijden voor veel opdrachten winstgevend is omdat je weining materiaalverlies hebt.

Waar precisie nauw komt kijken

Lasersnijden, wat is dat nou?

Lasersnijden is een geavanceerde techniek voor het snijden van materialen, waarbij een krachtige laserstraal wordt gebruikt om door het materiaal te snijden. Het wordt veel gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie.

Bij lasersnijden wordt een geconcentreerde laserstraal gericht op het oppervlak van het materiaal dat moet worden gesneden. De intense hitte van de laserstraal smelt, verbrandt of verdampt het materiaal op de snijlijn, waardoor een zeer nauwkeurige en schone snede wordt gemaakt. De precieze controle over de laserstraal maakt het mogelijk om complexe vormen en patronen te snijden met een hoge mate van nauwkeurigheid.

Lasersnijden biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele snijmethoden, zoals hogere snelheden, minimale vervorming van het materiaal, en de mogelijkheid om zeer fijne details te produceren. Bovendien is het een contactloos proces, wat betekent dat er geen fysiek contact is tussen het snijgereedschap en het materiaal, wat de kans op beschadiging of vervorming van het materiaal vermindert.

Kort, maar toch duidelijk

Veelgestelde vragen over lasersnijden

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een proces waarbij een krachtige laserstraal wordt gebruikt om materialen zoals metaal, hout, kunststof of glas nauwkeurig te snijden. De laserstraal smelt, verdampt of brandt het materiaal weg op de gewenste snijlijn, waardoor complexe vormen en fijne details mogelijk zijn.

Is lasersnijden beter dan zagen

Of lasersnijden beter is dan zagen hangt af van verschillende factoren, zoals het type materiaal, de gewenste precisie, snelheid en kosten. Over het algemeen biedt lasersnijden voordelen zoals hogere precisie, minder materiaalverspilling, snellere snijsnelheden en de mogelijkheid om complexe vormen te snijden. Zagen kan echter geschikter zijn voor bepaalde materialen of toepassingen, zoals grote stukken hout of metaal. Dit omdat het bereik van de snijmachine niet onbeperkt is.

Hoe dik is de laserstraal?

De dikte van de laserstraal varieert afhankelijk van het type laserbron en de instellingen van het lasersnijsysteem. Over het algemeen kan de diameter van een laserstraal variëren van enkele micrometers tot enkele millimeters. Voor lasersnijden van materialen zoals metaal wordt meestal een relatief kleine straaldiameter gebruikt om nauwkeurige sneden te bereiken. De exacte dikte van de laserstraal wordt vaak aangepast aan de specifieke vereisten van de toepassing en het materiaal dat wordt gesneden.

Maken jullie ook cadeautjes

Jazeker. Je kan bij ons een aanvraag doen voor een op maat gesneden metalen wandbordje. Ook gepersonaliseerde huisnummerbordjes kunnen we voor je snijden. Ook hebben we bierhouders met de mogelijkheid om een eigen teskt te laten graveren.

Wat is de levertijd?

Wij proberen de levertermijn van maximaal 1 week te halen. Voor een spoedgeval maken wij altijd tijd, neem daarvoor rechtstreeks contact met ons op.

Alles op een rij

Contactinfo

Rolin Lasersnijtechniek
KvK: 85205605
BTW nummer: NL863545348B01

› Oosterveldsestraat 12 7825WB Emmen

› info@rolinlasersnijtechniek.nl

› +31615130779

© 2024 Rolin Lasersnijtechniek | Website ontwikkeld door XYZ Marketing Solutions